perjantai 15. tammikuuta 2016

Tuleva lakimies teetti puvun Jaspalilla - Näin se kävi!

Rovaniemellä oikeustiedettä opiskeleva Oskari oli pohtinut puvun teettämistä tämän talven Thaimaan matkan yhteydessä. Tulevia työtehtäviä varten asiallisen vaatetuksen hankkiminen oli must ja nythän lakimiehen garderoobin varusteluissa päästäisiin reissun myötä näppärästi käyntiin.

Ystävän neuvolla ja nettiarvosteluja selaamalla varmistui se, että puku teetettäisiin Phuketissa Jaspal Tailorsilla.

Jo ennen reissuun lähtöä Oskari oli ilmoittanut ajankohdan, jolloin hänelle sopisi puvun suunnittelu ja mittojen ottaminen. Kyseisenä päivänä joulukuun alussa itse ketjun omistaja Jaspal Singh kävi noukkimassa Oskarin ja tämän tyttöystävän vieden heidät Patongin liikkeelle.

Ensiksi valitaan puvun malli ja nautitaan virvokkeita


Sopiva malli löytyi nopeasti ja ainoastaan kankaan väriä piti hetken tuumailla; kirkkaampi vai tummempi sininen? Oskari päätyi kirkkaampaan siniseen ja samalla settiin päätettiin teettää pari valkoista paitaa.

Tummempi vai kirkkaampi sininen?
Sitten valitaan paitakangas


Mittojen ottamisessa tärkeää on ottaa sellainen luontevan hyvä ryhti, mikä tulevalla lakimiehellä sitten työtehtävissäänkin on. Rento loma-asento antaa  helposti aivan erilaiset mitat. Ja kun mittojen mukaan tehdään on tietenkin suotavaa, etteivät mitat jatkossa kovasti muuttuisi suuntaan tai toiseen. Näin vaate on oikeastikin pitkäikäinen.

Vastaava vaatturi Ronny ottaa mitat



Lahkeen ideaalipituuteen vaikuttaa myös puvun kanssa käytettävä kenkä, tätä seikkaa voidaan huomioida, vaikka liikkeeseen tulisikin ihan rantasandaaleissa.

Kun mitat on otettu ja kankaat valittu. Menee yleensä 1-3 päivää, jotta kaikki on valmista ensimmäiseen sovitukseen.

Koska Oskari ja tyttöystävä lähtivät seuraavana päivänä kiertämään Krabin ja Trangin saaria, he sopivat järjestelyn, jossa samana päivänä myöhemmin varmisteltiin vielä puvun takin mittoja ja varsinainen sovitus aikataulutettiin reilun parin viikon päähän, heidän palattuaan takaisin Phuketiin.

Sovitukset on aina mahdollista tilata myös omalle hotellille, jos se tuntuu asiakkaasta mukavammalta ratkaisulta.

Ensimmäisessä sovituksessa, kun vaatteet ovat jo lähes valmiit, voidaan säätää vielä istuvuutta ja ottaa huomioon asiakkaan toiveet mitoituksen suhteen, halutaanko tiukempaa vai väljempää tyyliä. Oskarin toiveissa oli vielä kaventaa housujen lahkeita, koska puku oli tilattu "slim fittinä", mutta muuten puku näytti sopivan hyvin.

Liikkeen omistaja Jaspal Singh valvoo sovitusta

Pienet muutokset ja asun lopulliseen kuntoon saattaminen vie yleensä vielä päivän tai kaksi. Oskarilla oli kiire saada valmis puku seuraavan päivän aamuksi, sillä lento kotisuomeen oli myöhemmin samana päivänä. Aikataulutoiveet toteutettiin ja näin puku pääsi hyvin lähtemään omistajansa kanssa samalla koneella Suomeen.

Nyt on sitten miehellä edustava puku niin työ- kuin juhlakäyttöönkin. Oskari kuvailee puvun teettämisestä Jaspal Tailorsilla varsin positiivisena ja mielenkiintoisena kokemuksena kaikenkaikkiaan.

Valmista tuli!
Kankaan laadusta ja menekistä sekä mallista riippuen pukujen hinnat yhden paidan kanssa liikkuvat 10 000 bahtin molemmin puolin, haarukan ollessa aikalailla 8000-12000 bahtia. Jaspal Tailorsilla on aina haluttu panostaa laatuun ennemmin kuin polkea hintoja laadun kustannuksella.

Kun vaatteet, kuten paidan tai puvun mitat on kerran otettu, niin samoilla mitoilla voi tilata lisää vaatteita ja ne lähetetään kotiosoitteeseen Suomeen.

Vaatteiden teettämiseen liittyviä tiedusteluja voi tehdä suomeksi sähköpostilla: jaspaltailorsfin@gmail.com tai Jaspal Tailorsin suomenkielisellä facebook -sivulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti